Om 23 Ting

23 Ting er et online læringsprogram, hvor du kan lege dig til mere viden om nogle af alle de redskaber, værktøjer og services der er frit tilgængeligt for alle på internettet. Ting, vi kan bruge til at dele, låne, remixe, genbruge og samarbejde.

Programmet løber over et fastlagt antal uger, og hver uge beskæftiger man sig med en eller to nye “Web 2.0”-teknologier. Tidsplanen er fast for, hvornår der præsenteres en ny ting her på bloggen, men man kan gøre det i sit eget tempo – så det kan passe ind i ens øvrige program.

Deltagerne får en introduktion og nogle udfordringer her på bloggen hver uge, og skal derefter lege sig til forståelse af teknologien. Man kan vælge at lege alene eller sammen med kolleger – det er under alle omstændigheder en god ide at bruge hinanden til at udveksle tips og gode idéer om ugens teknologi.

Hvis du sidder og undrer dig over, hvad dét der Web 2.0 er for noget, så se denne korte video, der vha. web 2.0 teknologier forklarer, hvad det er der har ændret sig ved internettet de sidste 5-10 år, som har fået folk til at kalde det “Web 2.0“, altså 2. udgave af nettet:

Niveau

Det er muligt at deltage og få et godt udbytte lige meget om man er nybegynder på nettet eller lidt af en 2.0-haj. Netop fordi det er dig, der leger dig frem og afprøver mulighederne i de forskellige teknologier, er det også dig der sætter niveauet:
Hvis du er begynder, er der en introduktion til at komme i gang, links til mere hjælp – samt et antal udfordringer pr. ting.
Hvis du er øvet kan du hurtigt klare udfordringerne, og derefter kaste dig ud i  forslagene under “Når du er blevet øvet” – og er du endnu mere øvet, så ved du selv, hvad der mere er at udforske ved tingen. Superbrugere er velkomne til at gå amok og lave mash-ups, eller hvad de nu har lyst til og kan finde på!

2 tanker om “Om 23 Ting”

  1. Hej Jens: Bemærk lige at hvis du skal lave en blog på sites.ku.dk skal du bruge en ku-mailadresse – men ellers kan du jo lave en blog et andet sted (der er flere forslag) – God tur & god fornøjelse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *