10 Podcast og video

Ordet podcast blev oprindelig brugt om lydfiler, men begrebet er sidenhen blevet bredere, så det nu bruges om både lyd- og videofiler, man kan abonnere på via feeds, eftersom det er blevet mindre vigtigt at skelne mellem lydfiler og videofiler, da både hastighed og lagerplads er blevet billigere og mere tilgængeligt.
Det helt store skred i video på nettet skete da YouTube.com gav alle mulighed for at uploade og se hinandens videoklip, de længe havde optaget på alle de kameraer, mobiltelefoner og små videokameraer som hver anden efterhånden går rundt med i lommen…

Og det er ikke alt sammen “sjove” hjemmevideoer eller realityshow-deltagere, der ikke kan synge. På YouTube.com/Edu og iTunesU har alle de store amerikanske universiteter (og snart også resten af verden) deres egne sider/profiler, hvor man gratis kan se og høre kurser, konferencer mv.

Udfordring 1:
Find interessante podcasts fra dit fag (eller et andet der interesserer dig) på YouTube/edu – start fx. med et kig på Yale University, eller få et overblik over de mange universiteter, der har videoer på Youtube/edu.

Udfordring 2:

iTunesU

iTunes har også en særlig afdeling, hvor universiteter fra hele verden gør deres viden tilgængelig kvit og frit. Gå ind i iTunes Store (Åbn iTunes på din egen computer, vælg Butik/Store og derefter iTunes U fra topmenuen. Udforsk dit yndlingsemne, eller se, hvad fx. Stanford University har liggende på iTunes U.

Udfordring 3:
Tag også et kig på, hvad man kan finde på disse podcast & video-steder:
Podcasts fra Humaniora på KU: podcast.hum.ku.dk
Alle danske universiteters fællesportal: edumedia.dk
Undervisningsressourcer fra hele verden: teachertube.com
…og embed det bedste på din egen blog!

For de øvede:
Lav din egen skærmoptagelse med Jing, optag video i Absalon eller prøv at give dine studerende videofeedback på deres skriftlige opgaver.
Hør Chresteria fortælle hvordan du gør på siden E-Praksis.