07 Slideshare og sociale netværk

Alle bruger powerpoints og de fleste hader powerpoints. Og efter oplægget venter folk i ugevis på, at dit powerpointshow bliver distribueret via mail – men I hvert fald det sidste kan Slideshare hjælpe dig med: På Slideshare.net kan du oploade dine præsentationer og simpelthen i dit oplæg henvise til, hvor folk kan finde dine slides vha. et link eller dit brugernavn. Med tiden vil du få din egen “portfolio” af præsentationer – og du kan selv vælge om de må downloades eller kun ses på siden – og du kan selvfølgelig embedde dine (og andres) præsentationer på fx din blog.
Du kan selvfølgelig også finde inspiration til at lave din præsentation (der er nok andre, der har fortalt om samme/lignende emner før), eller få inspiration til at lave bedre (og mindre søvndyssende!) powerpoints:

Udfordring 1:
Opret dig som bruger på Slideshare.net, og leg lidt med Slideshare: Søg på emner, der interesserer dig – og se om du finder noget godt, eller om den forrygende Keynote-speaker fra konferencen i sidste måned måske har flere spændende oplæg liggende på Slideshare.

Udfordring 2:
Upload en af dine egne præsentationer på Slideshare.net og embed den på din egen blog.

SOCIALE NETVÆRK

Du kender og bruger sikkert allerede sociale netværk som fx Facebook, men har du også opdaget det professionelle netværk LinkedIn? Og ved du, hvordan du beskytter dine oplysninger og dit privatliv?

Udfordring 3: LinkedIn og Facebook
Opret dig som bruger på LinkedIn.com og tjek på siden, hvem i din adressebog, der allerede bruger tjenesten – og send dem en invitation. Der er masser af kolleger på KU, der bruger tjenesten og også bruger grupperne på LinkedIn til at få svar på faglige/professionelle spørgsmål.
Bruger du Facebook? Har du tjekket dine privatlivsindstillinger? Bare fordi man er på Facebook behøver man nemlig ikke at dele alt med alle. Vil din chef, din underviser, dine studerende, din mor… være ven med dig, men vil du ikke dele alt med dem, så kan du løse problemet ved at inddele dine FBvenner i grupper med forskellig adgang – lær meget mere om at beskytte dit privatliv på Facebook her!

Udfordring 4: Ning.com (for de øvede)
Er der ingen af de andre fora, der passer til dit formål? Vil din erfaringsudvekslingsgruppe gerne have jeres eget forum (evt. åbent, så I kan finde de andre snudebilleentusiater, elskere af russisk formalisme, eller hvad I nu er fælles om). Så lav dit eget forum på Ning.com. Her kan du måske også finde et forum for dig, hvor du kan møde, diskutere og dele med andre i netværk – du kan flytte dit nuværende (mailbaserede?) netværk ud på nettet, eller du kan finde nye nyttige netværk… God fornøjelse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *