05 Værktøjer til samarbejde

Internettet er fuld af praktiske små redskaber (tools), dels til de opgaver, man plejer at lave på papir – dels opgaver, hvor man plejer at være nødt til at være i samme lokale. Men nu er mange af de ting blevet meget lettere. I denne omgang skal du derfor kigge nærmere på nogle af de små redskaber, der kan gøre din hverdag lettere, ved at tegne for dig – eller gøre det nemt at arbejde sammen på tværs af tid og sted.

Udfordring 1:
Prøv at lave et mindmap på nettet og del det med din kollega (- og kan du evt. embedde det eller linke til det fra din blog?). Du kan lave mindmaps fx. på Mind42 eller Mindmeister.
Har du (og dine samarbejdspartnere) brug for at tegne andre diagrammer kan du gøre det på Gliffy i stedet.

Udfordring 2:
Er du ikke på en computer med en officepakke, eller har du brug for at dele dit dokument med andre (og er træt af rodet med rettelser i flere udgaver af samme dokument), så er netbaserede office-værktøjer fra Google en løsning.
Tag introturen rundt i Google Docs og afprøv derefter nogle af værktøjerne i Google Docs.

Udfordring 3:
Udvælg dig nogle andre værktøjer at afprøve:
Koordiner mødeplanlægningen vha. Doodle, hvor det er nemt at finde en dato, hvor alle kan.
Lav huskelister: Skal holde et arrangement, holde styr på dine arbejdsopgaver eller bare huske at købe mælk, så er tjenesten Remember the Milk sagen.
Savner du at tegne på whiteboard? Del et whiteboard med dine samarbejdspartnere på Dabbleboard, så kan I tegne og fortælle i fællesskab.

Udfordring 4:
Skriv et kort indlæg på din blog om, hvilke tjenester du har afprøvet – og om der måske var noget, du tror, du kan bruge?

For de øvede:
Kig på denne kæmpe liste over tjenester og services på nettet, og afprøv nogle af dem du ikke kender i forvejen.
Eller prøv at google dig frem til at nyttigt redskab til netop dit behov. Tips: “tool” eller “web 2.0 tool” er som regel nyttigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *